+316 51 69 98 56 info@crossfitmca.nl

Wat we doen

CrossFit MCA is gespecialiseerd in CrossFit, fitness en personal training. We beschikken over drie zalen en een relaxruimte.

CrossFit

In de CrossFit ruimte kun je deelnemen aan de groepslessen onder begeleiding van een trainer. De lessen worden gegeven voor 12-14 personen.

Zaal 1

Fitness

In de fitness ruimte vind je een groot aanbod aan fitnessapparaten om te werken aan kracht- en spieropbouw. 

Zaal 2

Free training

In de free training ruimte kun je altijd vrij trainen en werken aan je kracht, techniek en/of uithoudingsvermogen.

Zaal 3

CrossFit

CrossFit is een trainingsmethode van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm combineert. Gedurende de training doe je functionele bewegingen, vaak op een gevarieerde manier en in een hoog tempo.
De CrossFit les

Een CrossFit les begint altijd met een warming up. Zodra de spieren opgewarmd zijn volgt het techniek/trainings gedeelte. De les wordt afgesloten met een WOD (Workout of the Day). Elke dag staat een andere workout op het programma. De oefeningen variëren van squatten, benchpress en kettlebel elementen tot aan roeien, burpees, hardlopen en pull ups. 

Beginners en gevorderden

Beginners en gevorderden kunnen tegelijk deelnemen aan één les. Onder begeleiding van de trainer wordt het niveau bekeken en het gewicht bepaald. Voor alle leden in de les is het mogelijk om deel te nemen aan de oefeningen. 

De voordelen

Het doel van CrossFit is om fit te worden. Je bouwt zowel kracht als uithoudingsvermogen op door functioneel te bewegen. Je leert nieuwe bewegingen, traint je zwakke punten, verlegt je grenzen en traint in groepsverband.

Fitness

Fitness is erop gericht je lichaam in een goede fitheid te brengen en te houden. Fitness kent twee categorieën. Trainingen gericht op uithoudingsvermogen om een bepaalde inspanning te kunnen leveren en krachttraining voor de opbouw van spiermassa.
Uithoudingsvermogen en krachttraining

Verbeter je uithoudingsvermogen door te werken aan je lenigheid, coördinatie en snelheid. Tijdens krachttraining doe je oefeningen die je spieren verstevigen. Je maakt korte en explosieve bewegingen waarbij je fitnessapparaten kunt gebruiken. 

Onder begeleiding

Sporten bij CrossFit MCA is altijd onder toeziend oog van een ervaren en gediplomeerde trainer. Zij geven je uitleg over de toestellen, advies over de bewegingen en ondersteunen waar nodig bij de uitvoering van de oefening. We hebben uiteenlopende trainingsschema's die je bij de trainers kunt raadplegen. 

De voordelen

Je wordt fitter van fitness. Wanneer je met regelmaat traint verminder je de kans op rugklachten doordat je romp verstevigt. Bijkomende voordelen zijn de vermeerdering van spiermassa en vermindering van het lichaamsvet. 

Personal training

Een personal trainer kan je helpen om gewicht te verliezen, kracht- en cardiotrainingen op te zetten of om leniger te worden. Daarnaast is een personal trainer vaak niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon en een bron van inspiratie en motivatie.
Intakegesprek

Voordat we starten met de eerste training hebben we een uitgebreid intakegesprek en een aantal testen. In het intakegesprek bespreken we eventuele lichamelijke klachten. Persoonlijke doelen worden vastgesteld en aan de hand van deze gegevens stellen we een persoonlijk trainingsschema op. 

Persoonlijk trainingsschema

Met het trainingsschema gaan we samen maar ook individueel aan de slag. Naast de personal training lessen sport je ook één tot twee keer zelfstandig met een op maat geschreven schema. 

Voordelen

Wanneer je personal training volgt krijg je effectieve begeleiding, een optimaal resultaat en persoonlijke aandacht. 

 

Neem een kijkje in onze CrossFit box

Of kom langs om een gratis proefles te volgen!

Proefles volgen?

Maak een afspraak en kom een kijkje nemen!